Over ons – About us

Wie dit blog leest, kent ons waarschijnlijk al 😉 Wij posten hier onze ervaringen met het emigreren naar Nieuw-Zeeland, vanaf het regelen van het visum tot en met ons leven aan de andere kant van de aardbol.

Whoever’s reading this blog, probably already knows us 😉 We post our experiences regarding emigrating to New-Zealand here, from getting the visum to our life on the other side of the planet.

Advertisements

25 Comments (+add yours?)

 1. Sonja
  Apr 16, 2008 @ 20:22:12

  Leuk hoor!

  Reply

 2. Sandra
  Jun 01, 2008 @ 12:11:19

  Hey Brian en Frances!
  Kom net bij granny vandaan en zij vertelde mij dit geweldige nieuws! Wat leuk zeg dat jullie gaan proberen de stap te maken.
  We hopen voor jullie dat het lukt! Het is echt leuk om alles zo te kunnen volgen!
  He succes ermee! Wie weet komen we jullie een keer opzoeken in Aotearoa!

  Kia ora Theo, Sandra, Robin en Nicky

  Reply

 3. Nienke
  Sep 07, 2008 @ 21:31:07

  Hallo,
  misschien een beetje een rare vraag omdat jullie mij niet kennen, maar ik kom per ongeluk op jullie site terecht en lees over jullie nzqa ervaringen tot nu toe. Ik heb mijn diploma’s net laten vertalen en wil ze gaan opsturen maar nu lees ik op de site ook over bewijzen van werkervaring meesturen enzo. Kunnen jullie mij zeggen of jullie dit ook gedaan hebben? En zo ja wat voor bewijzen dan? Hebben jullie dat ook weer allemaal laten vertalen?
  pfff inderdaad het is dat NZ zo mooi is he!!
  groetjes van een mede emigreerder, Nienke

  Reply

 4. Simon
  Sep 30, 2008 @ 08:15:19

  Hi Frances,

  Ik kwam toevallig via google je blog tegen. Wilde even vertellen dat je, gezien mijn ervaring, erg veel kans hebt om NZ in te komen gezien je opleiding. Mijn vrouw en ik zijn vorig jaar met haar IT bachelor degree snel geselecteerd als skilled migrant en hebben net ons paspoort ingeleverd om permanent residency te krijgen. Wij hebben alles zelf geregeld en moet zeggen dat het wel veel geregel is, maar was wel te doen. Wij konden zelf niet langer wachten en zijn alvast naar NZ gegaan terwijl onze ITA werd behandeld. Een baan zoeken vanuit NL bleek niet te lukken en hier in NZ hadden we een zeer goede baan in 2 weken. Echter, met een IT opleiding is het niet perse nodig een job-offer te hebben trouwens, versnelt het proces wel. Veel succes met de emigratie, het is een spannende tijd. Mocht je nog een vraag hebben over emigratie naar NZ, mail me dan gerust. Het is zeker de moeite waard om te emigreren!

  Reply

  • Bas Debets
   Jun 07, 2011 @ 20:13:40

   Hi, Ik zag jullie berichtje na een zoekopdracht in google. Mijn vriendin en ik hebben in Nieuw-Zeeland gewoond en zijn nu weer in NL in afwachting van een nieuw visum om weer terug naar NZ te gaan. Misschien weten jullie antwoord op mijn vraag: Wij willen graag een gezinnetje stichten in NZ, maar wij hebben een tijdelijk visum voor 3 jaar (skilled migrant). Nu hebben wij iets gelezen over dat als je zwanger bent op een tijdelijk visum, dat je dan het land uit moet. Weten jullie daar iets van? Bedankt voor de reactie alvast

   Reply

 5. Brian Frances
  Oct 01, 2008 @ 09:21:54

  Hai Simon,

  bedankt voor het hart onder de riem, het is fijn om van iemand anders te horen dat we een goede kans maken. Het wachten duurt soms zo lang… Maar we weten zeker dat NZ het waard is (waar doen we het anders voor?)

  Als we vragen hebben zullen we je zeker mailen, een ervaringsdeskundige is nooit weg 😉

  Reply

 6. Kyle
  Oct 13, 2008 @ 19:00:51

  Can you translate; Mediaroom switchboard technician. ?

  Reply

 7. Brian Frances
  Oct 14, 2008 @ 05:43:20

  To which language?

  Reply

 8. Sylvia
  Jan 07, 2009 @ 14:59:12

  Hi Brian / Frances
  Via Google kom ik toevallig op jullie site terecht… Wij denken eraan om te emigreren naar Australië en dit door gebruik te maken van het migration bureau. Ik lees hierover echter zeer slechte commentaren op het internet. Wat zijn jullie ervaringen?
  Alvast bedankt!
  Mvg,
  Sylvia Janssens

  Reply

  • Brian Frances
   Jan 08, 2009 @ 20:40:50

   Hoi Sylvia,

   Persoonlijk zijn we best tevreden over het Migration Bureau. Het kost een hele smak geld, dat wel, maar dat vertellen ze je van tevoren. Verder leveren ze goede service. Een andere emigratieconsulent, die ons aanbevolen is, is Paul Hiltemann. Bij hem kun je ook informeren. Site: http://www.emigratie-adviesbureau-hiltemann.com/

   Veel succes!

   Reply

 9. Andre Veringa
  Apr 02, 2009 @ 04:39:41

  Hi Frances,

  Mijn naam is Andre Veringa. Je kent me niet maar ik jou inmiddels wel (een beetje). Mijn werkgever is bezig met het werven van nieuw personeel. Daarbij liet hij me jouw CV zien voor wat vragen. Ik werk namelijk bij RCS Christchurch in New Zealand. Gewoon uit nieuwsgierigheid….heb je ingeschreven bij een head hunter in NZ of heb je RCS zelf aangeschreven?

  Anyway, ik weet niet precies wanneer jullie aankomen maar mocht je info willen hebben van me over RCS, Christchurch of New Zealand, dan kan je me altijd mailen.

  Cheers,

  Andre

  Reply

 10. martin en ria schuchhard
  Jun 07, 2009 @ 08:29:14

  ha brain en frances ,hebben jullie het naar je zin? we hopen dat je gauw werk kan vinden, mischien heb je wat aan het adres. vakantie gevoel zal nu wel over zijn nu zullen jullie het gevoel krijgen hier woon ik nu we wensen jullie alle geluk en groeten uit voorschoten en veel plezier met boulen, brain ben ben je de beste? groeten en doeiiiiii

  Reply

 11. janny verboon
  Jun 15, 2009 @ 06:57:01

  Hoi Brian en Frances,
  ik heb net jullie site bekeken, fijn dat Frances werk heeft ,Ik hoop jij ook snel Brian. Bij ons gaat Wouter binnenkort de deur uit, hij heeft een huis gekocht in Bleiswijk en is ondernemer geworden in Bergschenhoek. Aankomende week de laatste examens voor Arend en dan het schuurfeest en dan Jos de 22 ste 16. Tractor en brommercertificaat halen.

  Reply

 12. Erwin
  Jun 29, 2009 @ 10:16:19

  Hallo Brian /Frances
  Leuk dat het allemaal gelukt is en zo vlug is gegaan
  ik ben bezig omdat weblog dagboek uit leese maar dat gaat nog niet gemakkelijk af ik krijg hem nog niet UIT….

  groete´s
  Erwin Laue

  Reply

 13. Fuang
  Nov 15, 2009 @ 02:18:29

  This is such a nice story,…I wish I can be like you one day 😉

  Reply

 14. Fuang
  Nov 15, 2009 @ 02:27:38

  ow…and by the way, can you please tell us again who or what place you used to help you moving to NZ ?

  Reply

 15. Fuang
  Nov 15, 2009 @ 21:12:06

  Thank you !!! Brian, I wish i’d get it toooooo.
  Cheers 😀

  Reply

 16. Pablo
  Dec 01, 2009 @ 07:15:18

  Frances,

  How’s the life of nature luxury in NZ treating ya’ll? Is NZ everything you guys hoped it would be? I suppose you both found jobs there – how long does that process take in a new country? Is scuba diving pretty good there? The water looks crystalline clear B-)

  Cheers:)

  Reply

 17. Monique Gijben
  Jan 10, 2010 @ 22:29:15

  Beste Brian en Frances,

  Eindelijk eens de tijd om naar jullie website te kijken. Zo te zien gaat het daar allemaal goed. Leuk om te zien Brian dat je toch weer in de tuin business aan de slag bent, ziet er erg goed uit. Je moeder werkt nog steeds bij ons om de week en daar zijn we superblij mee. Ben zelf namelijk ook van baan veranderd en heb nu langere reistijd, omdat ik nu in A’veen werk, bij een biogische groente en fruit distributeur (misschien wel leuk, omdat je je in groente wil verdiepen, check anders even onze website http://www.eosta.com; Eosta is namelijk erg innovatief in deze sector en verricht echt pionierswerk). Woon-werk verkeer is echt vreselijk, helemaal in deze winter met sneeuw, ijzel en al die ellende. Ik benijd jullie dus best. Eind van dit jaar gaan we ook weer naar Voorschoten verhuizen, nieuwbouw project bij de tennisbaan en daarmee ben ik erg blij, want mijn hart ligt toch in Voorschoten. Ons huis is wonder boven wonder binnen 1 week verkocht. We gaan dus ook weer een nieuwe tuin laten aanleggen en ik vroeg mij af of je nog een goede hovenier weet. Ik had namelijk het verhaal van je moeder gehoord over hoe jij bent weggegaan bij DeTwee en dat vond ik echt heel erg, dus je begrijpt dat ik het graag door een ander zou willen laten doen. Mocht je nog suggesties hebben, dan hoor ik het graag, want ik kom op dit moment niet echt verder.
  Nog heel veel plezier in Nieuw Zeeland!! Geniet ervan, want hier in NL is het koud en guur!

  Groetjes,
  Monique

  Reply

 18. Michael
  Oct 09, 2010 @ 23:43:09

  Hier op de Donklaan in Voorschoten …

  … wappert de Nieuw-Zeelandse vlag en …

  … HOERA

  Reply

 19. Trackback: 2010 in review « Nieuw-Zeeland: here we are!
 20. vakantiehuis
  Feb 13, 2011 @ 21:02:06

  Leuke site!. Er zijn nog weinig goede sites over dit onderwerp te vinden.
  Ben blij met jullie toevoeging!
  Ik kan helaas geen bookmark aanmaken naar hollandsekiwis.wordpress.com in Firefox. 😦 Weten jullie hoe dit komt?

  Groetjes Barbara

  Reply

  • Brian Frances
   Feb 14, 2011 @ 13:18:58

   Hoi Barbara,

   Fijn dat je dit een goede site vindt, altijd leuk om te horen! Ik heb zelf nooit problemen gehad met het aanmaken van bookmarks naar mijn blog, maakt niet uit in welke browser. Feitelijk heb je 3 opties:

   * Druk op Ctrl + D
   * Ga naar de menu optie ‘Bookmarks’ en selecteer ‘Bookmark this page’
   * Ga naar de menu optie ‘Bookmarks’, selecteer ‘Organize bookmarks’ en maak hem handmatig aan.

   Succes!
   Frances

   Reply

 21. Marieke Roozendaal
  Jan 17, 2012 @ 10:27:15

  Hoi Brian, Frances en kleine Miriam 🙂 Hoe is het met jullie?! Eigenlijk heb ik stiekum al gezien dat het goed gaat! Leuk om de blogs te lezen. En wat een lief blij meisje! Ik ben altijd benieuwd geweest hoe jullie NZ avontuur zou verlopen maar door de jullie niet onbekende ‘omstandigheden’ is het nooit gepast geweest om jullie te volgen of contact te houden. In ieder geval, ik ben weer op de hoogte 😉 Ik hoop zelf ook dit jaar Down Under te gaan, emigreren naar Perth, West Australië met mijn Ozzi vriend. Hebben jullie ondertussen ook al dat fantastische NZ accent onder de knie? Fosh & chops bru?
  Vrolijke groet vanuit koud Nederland (Zonder aardbevingen overigens)
  Groetjes, Marieke Roozendaal

  Reply

Let us know what you think :-)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: