Aardbeving, update – Earthquake, update

Nederlands

Even een snelle update over hoe het met ons gaat. Momenteel zitten we bij vrienden die wel stroom hebben, om onze telefoons, accu’s e.d. op te laden. Vandaar dat we even snel op het Internet kunnen hier.

We zijn allemaal OK, gezond en wel. Frances was op kantoor toen het gebeurde, zij en al haar collega’s zijn veilig het gebouw uitgekomen, en daarna kon ze door om Miriam op te halen op het KDV. Ook daar waren alle kinderen en medewerkers OK. Daarna duurde het wel 6 uur om thuis te komen (de rit duurt normaal zo’n 25 minuten), alhoewel er wel een pauze tussen zat om Miriam te eten te geven en haar luier te verschonen. Brian was in een tuin aan het werk toen het gebeurde, en had weinig moeite om thuis te komen. We hebben lichte schade maar niks dramatisch.

Ze verwachten dat het nog 2 weken kan duren voordat we weer stroom hebben, over het water is nog helemaal geen prognose. Gelukkig hebben we een volle regenton, een houtkachel, een hele hoop hout, en de buren hebben een bron in de tuin waar we water kunnen krijgen. Voorlopig redden we ons wel.

English

Just a quick update about how we’re doing. At the moment we’re in the home of friends of ours who have electricity, to charge our phones, batteries etc. So also we can access the Internet at their house.

We are all OK, healthy and well. Frances was in the office when it happened, she and all her colleagues got out of the building safely, and after that she could get to daycare quite easily to pick up Miriam. All the kids and employees there were OK as well. After that it did take 6 hours to get home (the trip usually takes about 25 minutes), even though there was a break in the middle to feed and change Miriam. Brian was at work in a garden when it happened, and had little trouble to get home. We have some minor damage, but nothing dramatic.

They expect that it can 2 weeks before we have power again, they don’t have any predictions regarding the water. Fortunately we have a full rain barrel, a log burner, lots of wood, and the neighbors have a well in the garden where we can get water. We’ll get along for now.

Advertisements

9 Comments (+add yours?)

 1. Ineke
  Feb 24, 2011 @ 19:28:17

  Wat heerlijk om te lezen dat jullie alle 3 OK zijn! Fijn dat jullie even je blog hebben kunnen bijwerken! We horen en zien hier de meest verschrikkelijke dingen en dan wordt je met de dag ongeruster. De komende tijd zal nog wel erg spannend en onrustig zijn. Sterkte!

  Reply

 2. Mama
  Feb 24, 2011 @ 21:33:33

  Hallo Lieverds,

  Ik ben blij om wat te horen en dat het goed is met jullie,we houden de hele dag het nieuws in de gaten.
  Fijn dat er ook mensen zijn die jullie op kunnen vangen.Hou jullie goed,we denken aan jullie en leven mee ,meer kunnen we helaas niet doen.Liefs en veeeeeeeelknuffels van ons.

  Reply

 3. Gerard & Henny Kerkhof
  Feb 25, 2011 @ 00:51:50

  Goed om te lezen dat jullie er goed vanaf gekomen zijn op wat ongemakken na dan. Hopen voor jullie dat het herstel van water en stroom zo snel mogelijk op orde is.

  Groetjes en veel succes.
  Gerard en Henny

  Reply

 4. Tante Silly
  Feb 25, 2011 @ 01:54:25

  Ben blij dat alles goed is, was wel ff schrikken. Wat een ramp!
  Zijn er veel naschokken?
  Wat zitten jullie toch een #!%..## eind weg!
  Sterkte met alles

  Reply

 5. Marc
  Feb 25, 2011 @ 02:20:24

  Hoi Brian, Frances en Miriam,

  Fijn om te lezen dat er niks met jullie aan de hand is als je de beelden op de tv en internet ziet en leest is het allemaal nogal heftig bij jullie hou jullie haaks groetjes Marc en Marta

  Reply

 6. Mama
  Feb 25, 2011 @ 06:04:52

  Hoi lieverds
  Had je msm mail niet goed begrepen dacht dat het weer een aardschokje was zoals toen wij er waren, maar toen ik op werk was zeiden ze dat het heel ernstig was we hebben gelijk CNN opgezet de heledag. Maar toen was ik blij met je Mailtje en wist ik dat alles goed met jullie was, Later zag ik Fransis haar kantoor op tv en dat stond nog over eind weer een opluchting erbij. Maar het is vreemd als je alles nog in een anderen vorm heb gezien en dan zo als het nu is, erg hoor.
  Goetjes en hou het hoofd er goed bij kusjes en sterkte
  Mis Jullie Die Ouwe

  Reply

 7. Sandra
  Feb 25, 2011 @ 23:22:33

  Hallo kiwis, ik heb net contact gehad via mail met mijn familie in Wellington. Mochten jullie even willen vluchten kunnen jullie ook nog naar hen toe. Mijn nicht Margaret bood het aan. Dus ik hoor wel als het nodig is. Wil ook wel hun adres doorsturen maar niet via dit bericht.
  Liefs San

  Reply

 8. Sandra
  Feb 25, 2011 @ 23:24:08

  Trouwens ik heb nog meer familie en kan altijd hun hulp inschakelen hoor. Er zitten ook nog 2 neven in Wanaka, iets dichterbij als Wellington. Dat zijn allemaal echte kiwi’s en erg behulpzaam ..altijd handig!

  Reply

 9. natasja&sem
  Feb 27, 2011 @ 22:52:08

  jeetje wat een schrik. gelukkig dat alles in orde is. Wat als jullie nog in dat huurhuis zaten? dan zit je er midden in toch?
  blij dat de kleine er niks van heeft mee gemaakt, die dacht dat ze lekker gewiegt werd in haar slaap. nou lieverds sterkte.

  ps nog geen heimwee naar nederland???

  Reply

Let us know what you think :-)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: